Workshophoppen 13 oktober in Assen

Ik geef me op

WORKSHOPHOPPEN 13 OKTOBER

Vrienden worden met je psoas

ontspannen van de onderrug

Door David Knibbe

De psoas major is een spier die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. De Psoas heet ook wel de spier van de ziel omdat hij nauw verbonden is met de organen en de emoties die daarbij horen.
Vaak spannen we de psoas major onnodig aan, bijvoorbeeld tijdens het zitten en staan.Een ontspannen psoas zorgt onder meer voor een diepere ademhaling, een ontspannen onder- en bovenrug, ontspanning van de organen en meer stabiliteit tijdens het staan en lopen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je kunt bewegen zonder de psoas onnodig aan te spannen. Je wordt vriend met je psoas door hem te visualiseren en zijn masserende functie te stimuleren.

Over David

David M. Knibbe geeft workshops in Tai Chi Chuan volgens de principes van William C. C. Chen sinds 1995. Daarnaast geeft hij cursussen en workshops Chi Neng Qigong. Ook geeft hij aparte workshops om vrienden te worden met de psoas, ter ontspanning van de onderrug.
Meer info: http://www.taichigroningen.nl/

Psoas

workshophoppen 13 oktober 2018 - symbolen en hun betekenis

Systemisch werken met tafelopstellingen

Door Rolf Eikenhout

Systemisch werken leert vooral KIJKEN naar de situatie waarin je verkeerd en welke invloed het systeem zoals eigen gezin, familie of werkomgeving heeft op jouw handelen. Systemisch werken geeft je zicht op jouw plaats, plek en ruimte binnen die systemen. En het geeft zicht op de mogelijke verstoringen (problemen) binnen het systeem.

Door middel van een tafelopstelling krijg je zicht en dus inzicht in óf, hoe en in welke mate jij in bepaalde systemen aanwezig bent en of er sprake is van verstoringen of problemen. En wat je zou kunnen doen om verandering in jouw situatie aan te brengen.

In de workshop laat ik zien hoe de techniek werkt (een beetje theorie) en kunnen we met (veel) kleine voorbeelden van jullie zelf, aan de slag.

Over Rolf

Rolf Eikenhout combineert zijn analytisch vermogen met intuïtie, verstand en gevoel. Hij werkt sinds 2007 samen met zijn vrouw Susan, in hun Praktijk voor Persoonlijke Groei in Zuidhorn.
Meer info: www.praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl

Lees het artikel  ‘NIET WETEN en systemisch coachen.

workshophoppen 13 oktober 2018 - symbolen en hun betekenis

WAT “EEN SYMBOOL” JOU TE VERTELLEN HEEFT

Door Diny Eggen

Wij onderzoeken in deze workshop wat het door jou gekozen symbool met of voor jou doet.

  • Door middel van een geleide meditatie kom je in contact met je symbool. Wat doet dat met je en voor je?
  • Vervolgens zetten we onze creativiteit -op onze eigen manier- in beweging en leven ons daarin voor een kort moment uit.
  • Daarna delen we in volle vrijheid de inzichten en ervaringen met elkaar.
  • We stimuleren elkaar om nog meer diepgang in de ervaringen te genereren.

Een bijzondere ervaring die véél verder reikt dan een workshop van één uur!
Al nieuwsgierig naar dit avontuur? Ik zie je graag op 13 oktober.

Over Diny Eggen

Diny: “Mijn drive is om mensen weer terug te brengen naar hun essentie of wel hun eigen zijn”.
Diny houdt zich al vele jaren intensief bezig met energetisch/systemische methoden en het Enneagram. In haar rugzak zitten diverse interventies uit o.a. de Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Focussen, NLP.
Diny heeft een eigen praktijk: Het Wendbare Pad Levenskunst in Assen.

workshophoppen 13 oktober 2018 - vroege trauma's

Late effecten van chronische vroegkinderlijke traumatisering.

Door Sypke Visser

Deze workshop gaat over jeugdtrauma’s en de blijvende effecten ervan.
Er zijn veel mensen die lijden aan trauma’s die ze hebben opgelopen in hun kinderjaren, maar zich er niet bewust van zijn dat ze zijn getraumatiseerd. Ze voelen zich van binnen voortdurend somber, angstig en/ of negatief en hebben de indruk dat dit aan hen zelf ligt. Wanneer ze hulp zoeken blijkt dit diepere probleem dikwijls niet aan bod te komen.
Herstel impliceert een actieve acceptatie van de eigen omstandigheden met de daarbij behorende mogelijkheden en beperkingen.

Hoe kunnen we de begeleiding zo inzetten, dat:
a. een hernieuwde betekenisgeving aan eigen traumatische jeugdervaringen kan worden gegeven?
b. de unieke persoon [weer] tevoorschijn kan komen?

Werkvorm: voordracht en interactie wisselen elkaar af.

Over Sypke

‘Ik voel me zeer betrokken bij het emotioneel welzijn van anderen, met name als er sprake is van effecten van vroegkinderlijke traumatisering. Ik doe gerichte interventies en stimuleer activiteiten waarbij het welbevinden van de ander verbetert. Ook breng ik, ter ondersteuning van het begeleidingsproces, op een functionele manier mijn eigen ervaring in.’
Meer info: https://www.praktijksypkevisser.nl

Workshophoppen 13 oktober 2018 sprookjes

Stap in het Gouden Licht van sprookjes

Door Diantha Anthonijsz

Een sprookje? “Waar het Gouden Licht het kwade overwint?”

Oké Diantha zei ik hardop. Wat voel je NU.
Meteen voelde ik de energie van warmte en lichtheid door mijn hele lichaam van boven naar beneden. Intuïtief legde ik mijn hand op mijn hart. Het klopte letterlijk en figuurlijk .
Een paar weken geleden heb ik de intentie geuit om als sprookjestherapeut kinderen mooie sprookjes in hun taal te gaan vertellen. En dit gebeurde. Zo stapte ik eind juni samen met vele kinderen, ouders, oma’s en opa’s in het Gouden Licht van sprookjes. De kinderen èn de ouders èn de opa’s en oma’s ‘genoten ervan.

Diantha: “Dit gouden licht is NU”. Beleef het mee op 13 oktober.

Over Diantha

Als kind leefde ik in een sprookjes wereld vol fantasie en magie. In deze wereld was ik een mooie prinses en niet eenzaam. Binnen het gezin was ik toen vaak onzichtbaar en dit deed pijn.
Na mijn opleiding voor Transpersoonlijk therapeut heb ik de opleiding voor sprookjes therapeut gedaan. Ik leerde te zien en voelen dat magie overal is in ons innerlijk kind.
Meer info: https://fluisteringvanonsinnerlijkkind.nl/

KLANKCONCERT

door Margriet de Boer

Een klankconcert is een streling voor lichaam en geest. Je ontvangt rustgevende klanken en geluiden die invloed hebben op je lichaam en je emoties. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. Je kunt genieten van de klanken en geluiden en nieuwsgierig contact maken vanuit affectieve nabijheid.

Tijdens het concert maakt Margriet gebruik van haar stem in combinatie en afwisseling met verschillende akoestische instrumenten zoals klankschalen, sansula’s, trommels, ratels. Ieder concert is weldadig en ontspannend. Ook heeft het een gunstig effect op o.a. de bloedsomloop, de spijsvertering en de nachtrust.

Elk klankconcert is afgestemd op de aanwezige deelnemers. Het concert ontvouwt zich intuïtief. Het is altijd weer anders. Na afloop van het klankconcert nemen we tijd om de ervaringen te delen.

Over Margriet de Boer

Margriet is vanaf haar jeugd met muziek bezig. Ze heeft o.a. zes jaar zangles gehad en een jaartraining Soundfulness gevolgd. Ze geeft sinds een paar jaar klankconcerten thuis en op locaties.

Meer info Klankontspanning / Framedrum / Zang: [email protected]

Workshophoppen 13 oktober in Assen

  • Vul hieronder je naam, e-mailadres en je voorkeuren voor 13 oktober in.
  • Vul het totaal van de som in (captha)
  • Druk op de knop: Ik meld me aan

SPONSOREN