Workshophoppen 12 oktober GEANNULEERD

WORKSHOPHOPPEN 12 OKTOBER 2019

workshophoppen 13 oktober 2018 - symbolen en hun betekenis

Diny Eggen

Interactieve workshop: Het levende web

Door Diny Eggen

  • We gaan samen een web weven met het enneagram als plattegrond. Het enneagram heeft negen punten, de enneapunten.
  • Door middel van diverse vragen die bij de verschillende enneapunten passen, leren we gaandeweg heel snel onze “mede-wevers” kennen. En we leren ook onszelf beter kennen.
  • We zullen ervaren dat elke handeling daadwerkelijk invloed heeft op het hele web.

Dus neem je plaats in en weef en beleef mee!

Over Diny

Diny: “Mijn drive is om mensen weer terug te brengen naar hun essentie of wel hun eigen zijn”. Diny houdt zich al vele jaren intensief bezig met energetisch/systemische methoden en het Enneagram.
In haar rugzak zitten diverse interventies uit o.a. de Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Focussen, NLP. Diny heeft een eigen praktijk: Het Wendbare Pad Levenskunst in Assen.

model voor het levende web

workshophoppen 13 oktober 2018 - symbolen en hun betekenis

Ed Bodewes

Ontspannen en meditatief bewegen met de Trager® Approach

Laat stress en vastgehouden patronen gemakkelijker los.

Door Ed Bodewes

Hoe zou het zijn weer te bewegen als een kind: spontaan, energiek, nieuwsgierig en te genieten van alles wat je doet?

De Amerikaanse arts Milton Trager (1908-1997) heeft een speelse bewegingsleer ontwikkeld voor body-mind integratie. Het bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.

De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen, compressie en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, verbinding, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

In de workshop bewegen we op onszelf en met elkaar in de ruimte. Deze ‘bewegingseducatie’ werd door Trager Mentastics® (Mental Gymnastics) genoemd.

Over Ed

Ed heeft een praktijk voor Rebalancing®, Trager® en Focusing in Groningen. Hij geeft individuele sessies; workshops en cursussen, o.m. Trager introductie in Nederland en het buitenland. De wat langere intro workshops van minimaal 3 uur zijn geaccrediteerd als nascholing door de VNT en de KTNO koepel.

Meer info: www.bodymindrebalancing.nl

Foto: Workshop ontspannen van de rug met de Trager Approach

De kring waarin je danst, heeft meestal een mooi symbolisch midden.

Workshop sacrale dans

Door Riet de Jager

Sacrale Dans is een meditatieve vorm van bewegen en wordt altijd in een kring en om een midden gedanst. Het plezier en het genieten van de dans staat voorop. Passen zijn eenvoudig aan te leren en danservaring is niet noodzakelijk. Fouten bestaan niet, uitsluitend variaties.

Door met je voeten patronen te volgen kom je zo in een beweging, in een cadans. De beweging die we van buiten maken kan ons ook van binnen laten bewegen.

De beleving van de dans staat voorop en is op ieder moment voor iedereen verschillend. Het gaat niet om de prestatie.
We dansen op allerlei soorten muziek : o.a. klassieke muziek, wereldmuziek, eigentijdse en religieuze muziek.

Meer info: sacreddance-opleidingen

Over Riet

Riet beoefent ruim 18 jaar de sacrale dans. Wekelijks, tijdens dansdagen en als onderdeel van bezinningsweekenden. De sacrale dans ondersteunt haar nog steeds in haar emotionele en spirituele ontwikkeling.
Zij is enthousiast om anderen kennis te laten maken met deze bijzondere manier van dansen.

Een  symbolisch midden

Microdoseren met psychedelica, de helende werking van psilocybine

Door Ank van der Meer

Wanneer je denkt aan het consumeren van bijvoorbeeld magische truffels wat schiet je dan te binnen? Waarschijnlijk een tripje naar het onbekende…

Tegenwoordig wint een andere manier om deze stof te benaderen aan populariteit. Ik heb het dan over microdoseren.

Met microdoseren word je niet high. Mogelijk merk je wel dat je werk beter gaat, dat lichamelijke klachten afnemen en je je meer verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen.

Als je microdoseert neem je twee keer per week een zeer kleine hoeveelheid psychedelica. De hoeveelheid is zo weinig dat je dit eigenlijk niet merkt en wel de voordelen ervaart.

Aangetoond is dat het onder andere een gunstig effect heeft op depressie, angsten, clusterhoofdpijn en klachten tijdens de menopauze.

Over Ank

Sinds 2010 ben ik werkzaam in mijn praktijk voor lifecoaching en relatie therapie. Ook werk ik met sprookjes in therapie. In 2015 kwamen medicijnplanten op mijn pad en sindsdien heb ik hier veel ervaring mee opgedaan. Met de planten leer ik mijn ziel nog beter kennen wat mijn leven veel betekenis geeft.

Meer info: www.relatietherapieleeuwarden.nl

Margriet de Boer

Stembevrijding

door Margriet de Boer

Je stem gebruiken werkt bevrijdend. Je eigen geluid, klank en melodie komend vanuit de diepte van je eigen bron. Het laat zien, horen dat je Aan- wezig bent.

Vanuit het buikgebied gaan we werken aan wat ons tegen houdt en weer kan openen om onze stem te laten horen.
Ook wat er gebeurt als onze klank disresoneert met de klank van een ander…
Kortom een boeiend proces.

Als afsluiting neem ik jullie mee in een klankconcert zodat alles even tot rust komt…

Een klankconcert is een streling voor lichaam en geest. Je ontvangt rustgevende klanken en geluiden die invloed hebben op je lichaam en je emoties. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. Het klankconcert is afgestemd op de aanwezige deelnemers. Het concert ontvouwt zich intuïtief.

Het concert ontvang je bij voorkeur liggend. Neem hiervoor een matje, deken en warme sokken mee!

Over Margriet

Margriet is vanaf haar jeugd met muziek bezig. Ze heeft o.a. zes jaar zangles gehad en een jaartraining Soundfulness gevolgd. Ze geeft sinds een paar jaar klankconcerten thuis en op locaties.

Meer info Klankontspanning / Framedrum / Zang: [email protected]

SPONSOREN