“Wie ben jij?”

Kracht van zelfkennis

Wie ben jij?

Het ENNEAGRAM is een mystiek en oud symbool dat tegenwoordig erg populair is bij een persoonlijk zelfonderzoek. Zeker als je jezelf beter wilt leren kennen en wilt weten wat je drijfveren, je talenten en valkuilen zijn, is een enneagramsessie hét middel om snel een diep inzicht in jezelf krijgen. Leo Castelein, psycholoog en Piet van Gijssel, therapeut, gebruiken het enneagram als werkmodel in hun praktijk. Mensen die hebben deelgenomen aan een sessie, zijn vaak verrast en onder de indruk van de uitkomsten van een sessie, zie hieronder een aantal reacties. Maar eerst meer over een enneagramsessie waar je op zoek gaat naar Wie ben jij?

Wat is een enneagramsessie?

Het enneagram kent 9 punten die staan voor verschillende symbolen/eigenschappen. Je zet stappen op een of meer punten van het enneagram. Door verschillende meditatietechnieken stel je je zo open, dat je jezelf diep leert begrijpen en grote kracht ervaart. Dat is voor degene die het meemaakt, vaak een grote eye-opener.

Wil je eens een persoonlijke enneagramsessie meemaken? En antwoord krijgen op de vraag: “Wie ben ik?” Dit kan nu tegen een voordelig kennismakingstarief. Meer info over persoonlijke enneagramsessie

Begrijp een ander ten diepste

Op het enneagram krijg je niet alleen grote kennis over jezelf, maar leer je ook een ander diep begrijpen. Veel problemen krijgen tijdens de sessie een plek. Denk bijvoorbeeld aan rouw en verlies en problemen in (arbeids)relaties.

Enneagramsessies zijn een bewezen meerwaarde in een coaching-, therapie- of loopbaanpraktijk. Speciaal daarom organiseren Leo Castelein en Piet van Gijssel  voor coaches, counselors en therapeuten in 2016 opnieuw het leertraject  ‘Kracht van Zelfkennis’. Na afloop van het traject kun je je eigen cliënten begeleiden op het enneagram. Lees hierna verder over het leertraject.

Uniek leertraject

Leo Castelein en Piet van Gijssel bieden een uniek leertraject aan voor coaches, counselors & therapeuten. Het leertraject gebruikt de oude en mystieke wijsheid van het enneagram voor zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Vragen zijn:

  • Wie ben jij ?
  • Wie ben jij ten diepste?
  • Wil jij jezelf ten diepste begrijpen?

Maar dat niet alleen.

Praktisch met certificaat

Het leertraject beslaat 5 hele dagen en is verspreid over 7 maanden. Het is onderbouwd met theorie, praktische oefeningen en huiswerkopdrachten. Het traject is SKB-geaccrediteerd. Meer over accreditatie hierna. Je ontvangt een certificaat als je de eindopdracht voldoende hebt gemaakt. Na dit leertraject kun je je eigen cliënten begeleiden op het enneagram.

Accreditatie SKB

Het enneagram leertraject is door de SKB, Stichting Keurmerk Beroepsscholingen voor de Psychosociale en Geestelijke Gezondheidszorg,  geaccrediteerd voor 105 studie-uren.

Meer informatie:

Interview met Piet van Gijssel:

Interview met Leo Castelein:

Wie ben jij - enneagram
Wie ben jij - enneagram
Wie ben jij - enneagram
Wie ben jij - enneagram

Deelnemers:

"De inzichten van het leertraject gebruik ik vanaf nu bij mijn loopbaantrajecten."
"Theoretisch is de cursus goed onderbouwd."
"Het leertraject is een verrijking voor mezelf."
"Door het leertraject kan ik mijn cliënten nog beter begeleiden."
"Door het maken van mijn werkstuk, ontstond verdieping."