Ina Bogers

,

Beroep: psychosociaal therapeut

Praktijk: Papillon in Vries
Website: www.papillonpraktijk.nl
E-mail: [email protected],
Specialisme: rouw- en verliesbegeleiding o.a. bij kanker

Rouw- en verliesbegeleiding
Ik ondersteun mensen in processen van verlies en rouw. Niet alleen verlies door de dood maar ook verlies van gezondheid. Ik leef zelf met de diagnose kanker (2011) – de ziekte van Kahler, dat is beenmergkanker.

Mijn passie is om mensen te helpen om weer verbinding te maken met hun eigen kracht, zodat ze het leven weer volop kunnen leven. Dat is levenskunst: van klacht naar kracht.

Het gaat erom dat je het gevoel krijgt dat je weer verder kunt, de draad weer oppakt en nieuwe verantwoordelijkheden durft aan te gaan.
Kernwoorden in mijn manier van werken zijn: aandacht, veiligheid, respect en integriteit

Mijn motto: Don’t ignore your sufferings, but don’t forget the wonders of life!

Stichting Achter de Regenboog

Ik werk als vrijwilliger bij Stichting Achter de Regenboog Noord: www.achterderegenboognoord.nl.
Het steunpunt Noord organiseert regenboogdagen en gezinsweekenden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die in het gezin iemand hebben verloren door de dood. De deelnemers, kinderen en ouders, kunnen op verschillende manieren het verlies met elkaar delen en ervaren dat anderen hetzelfde meemaken.

Vanuit de visie van de stichting willen we kinderen op een natuurlijke manier om laten gaan met de dood. In wezen zijn zij zelf de deskundigen. Met ondersteuning van volwassenen geven ze zelf vorm aan hun eigen rouwverhaal.